Dressing fara ulei

Dressing de caju fara ulei

Salatele din legume proaspete sunt cele mai recomandate intr-o dieta sanatoasa. Sunt slabe caloric, dar pline de vitamine si minerale. Cu toate astea, dressing-urile au de multe ori mai multe calorii decat toata salata. Uleiul e alimentul cu cea mai mare densitate calorica. Asa ca el e primul care trebuie limitat sau indepartat pe cat posibil in dietele de slabire. Un dressing de caju fara ulei contine grasimi sanatoase si are un numar mic de calorii. Iar salatele sunt mult mai gustoase cu el 🙂

Mi-am facut un obicei sa pregatesc un dressing de caju fara ulei odata pe saptamana, atunci cand gatesc pentru mai multe zile. Asa, avand-ul mereu la indemana in frigider, sunt tentata sa imi fac zilnic salate sau buddha bowls. Si pentru ca nu imi plac salatele simple si plictisitoare, adaug mereu legume viu colorate. Sfecla rosie, morcovul ras si varza rosie sunt doar cateva din ingredientele pe care le pregatesc mereu. Trebuie sa recunoastem: de multe ori mancam mai intai cu privirea 🙂

Ingrediente:

  • 3 linguri de caju
  • o ceasca de apa (aprox 150 ml) – se poate modifica in functie de consistenta dorita
  • 3 linguri fulgi drojdie (se gaseste la plafar sau in supermarketuri)
  • 1 lingurita si jumatate de praf de usturoi
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare (dupa gust)

Preparare:

  1. Se pune caju la inmuiat in apa calda (pas optional).
  2. Toate ingredientele se pun in blender si se amesteca bine.
  3. Se poate adauga apa in functie de consistenta dorita, deoarece el se va mai ingrosa la frigider.

Nota: Dressingul se pastreaza foarte bine la frigider cateva zile.