Salatele din legume proaspete sunt cele mai recomandate intr-o dieta sanatoasa. Sunt slabe caloric, dar pline de vitamine si minerale. Cu toate astea, dressing-urile au de multe ori mai multe calorii decat toata salata. Uleiul e alimentul cu cea mai mare densitate calorica. Asa ca el e primul care trebuie limitat sau indepartat pe cat posibil in dietele de slabire. Un dressing de caju fara ulei contine grasimi sanatoase si are un numar mic de calorii. Iar salatele sunt mult mai gustoase cu el 🙂
Mi-am facut un obicei sa pregatesc un dressing de caju fara ulei odata pe saptamana, atunci cand gatesc pentru mai multe zile. Asa, avand-ul mereu la indemana in frigider, sunt tentata sa imi fac zilnic salate sau buddha bowls. Si pentru ca nu imi plac salatele simple si plictisitoare, adaug mereu legume viu colorate. Sfecla rosie, morcovul ras si varza rosie sunt doar cateva din ingredientele pe care le pregatesc mereu. Trebuie sa recunoastem: de multe ori mancam mai intai cu privirea 🙂
Nota: Dressingul se pastreaza foarte bine la frigider cateva zile.