Daca as alege un singur preparat pe care sa il am mereu in frigider, castigatorul ar fi cu siguranta humusul! Imi place atat de mult, incat l-as pune pe meniu aproape la orice masa. Am incercat multe tipuri de humus din comert sau retete in casa si singurul lucru care imi displace uneori, este ca e preparat cu prea mult ulei. Asa ca, in reteta mea am scos uleiul si am lasat doar 1 lingura de tahini. Asa avem suficient ulei din semintele de susan si asa am creat reteta proprie, care e nelipsita din casa mea.
Daca ai o familie mare, recomand sa dublezi doza pentru ca se mananca repede. E foarte versatil si se poate folosi ca gustare cu legume taiate sau in sandwich-uri pentru scoala sau serviciu, cu felii de paine sau in lipie. Daca vrei sa il folosesti ca dressing peste salate sau mancaruri din legume, orez sau in Buddha Bowl, adauga putin mai multa apa ca sa aiba consistenta mai subtire.
Odata ce vei incerca reteta asta de baza, te poti juca cu diferite alte ingrediente. Poti adauga busuioc, ardei copti, rosii uscate sau altele, si iti poti face varianta proprie de humus, care sa nu lipseasca nici din frigiderul tau 🙂
Nota: pentru preparare este nevoie de un robot de bucatarie/chopper