Conopida condimentata la cuptor

Conopida condimentata la cuptor

Pentru zilele in care iti doresti ceva gatit si gustos dar nu ai prea mult timp la dispozitie, incerca conopida la cuptor. Conopida face parte din familia cruciferelor si are multa vitamina C si antioxidanti. Insa daca nu stii sa o condimentezi sau sa o pui in valoare langa alte alimente, poate sa para fada. Mixul de condimente din aceasta reteta ii va da un gust delicios! Asa ca, daca pana acum nu iti placea conopida, sunt sanse mari sa te imprietenesti cu ea.

Un alt aspect important al legumelor crucifere, este ca au proprietati anti-cancerigene dovedite. Aici poti vedea informatii referitoare la asta – https://nutritionfacts.org/video/flashback-friday-1-anticancer-vegetable/. Deci, daca nu iti place brocoli, poti sa iti iei nutrienti similari din conopida. Eu o mananc de obicei in Buddha Bowl cu orez sau alte cereale integrale si legume. Insa merge foarte bine si alaturi de carne sau branzeturi, mai ales in dietele low carb.

Ingrediente:

  • 1 conopida mare proaspata
  • 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita piper
  • cate o lingurita din fiecare condiment : boia afumata, praf de usturoi, oregano si turmeric
  • Optional: 1/4 lingurita de chilli sau boia de ardei iute

Preparare:

  1. Se spala conopida, se rupe in bucati mai mici, se pune intr-un bol mare se amesteca cu condimentele sau direct in tava pe foaie de copt.
  2. Se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 30 minute.