Suc verde anti-inflamator

Suc verde antiinflamator

“Cea mai sanatoasa obsesie” pe care am dobandit-o odata cu mancatul sanatos este un suc verde antiinflamator. Mi-a adus beneficii extraordinare in problemele cu inflamatia din corp si sanatatea digestiva. Totodata, m-a ajutat sa imbunatatesc si simptomele de artrita reumatoida. Ii spun obsesie pentru ca a devenit obiceiul meu aproape zilnic si uneori, cand sunt plecata sau nu apuc sa il fac cateva zile la rand, ma obsedeaza gandul ca nu mi-am baut sucul verde. Partea care nu e tocmai la indeamana e spalatul aparatului de stors cu toate piesele din el. Insa daca te obisnuiesti sa cureti si sa pregatesti legumele de seara, poate in timp sa devina o rutina. Calculand pe ceas, nu dureaza mai mult de 10-15 minute cu tot cu spalatul aparatului. Dar iti garantez ca timpul investit merita cu varf si indesat!

Alimentul de baza e tuplina de telina – sau apio, cum o gasim in supermarket-uri. Enzimele din apio ajuta la repararea sistemului digestiv. Astfel, sucul baut pe stomacul gol poate sa aduca beneficii nu numai pentru o digestie sanatoasa, ci si pentru intreg sistemul imunitar. Asta pentru ca 80% din celulele sistemului imunitar se afla in tractul intestinal.

Sucul verde facut doar din apio este extrem de benefic, insa pentru unii poate fi greu de baut. Asa ca, el devine mult mai usor baubil impreuna cu castravete. E deosebit de apos si are proprietati antiinflamatoare datorita antioxidantilor. In plus, eu adaug putin de ghimbir si il recomand cu putin mar de indulcire pentru cei care nu sunt obisnuiti cu gustul verde.

Nota: Pentru preparare este nevoie de un aparat de stors legume si fructe

Ingrediente:

  • 1 legatura intreaga de apio (tulpina de telina)
  • un castravete mare
  • 1 bucatica mica de ghimbir (2 cm sau dupa gust)
  • Optional (daca nu sunteti obisnuiti cu gustul verde): o jumatate de mar

Preparare:

  1. Se curata legumele si se storc toate la storcatorul de fructe si legume (nu la blender).
  2. Se bea sucul verde, de preferat pe stomacul gol sau ca si gustare intre mese – (ies aproximativ 500-700 grame de suc) si se asteapta cel putin 20-30 minute pana la urmatoarea masa.