Salata de hrisca cu fasole rosie si legume

Salatele reci sunt o varianta excelenta pentru aperitive sau pentru pachet la serviciu, dar in acelasi timp merg foarte bine ca si garnitura. Eu fac de obicei o portie odata pe saptamana, care tine la frigider foarte bine cateva zile. Avantajul la hrisca este ca nu are gluten, deci poate fi folosita fara probleme pentru cei cu boala celiaca, intoleranta la gluten sau afectiuni autoimune. Partea si mai buna la salata de hrisca este ca nici nu trebuie fiarta. Deci efortul de preparare e minim. Se gaseste in supermarket-uri sau la plafar hrisca coapta, care se lasa la inmuiat aprox 2-3 ore si e gata de mancat. O poti comanda si pe Sanovita.ro aici si daca folosesti codul meu – irinapopescu – beneficiezi de 15% reducere la orice comanda de fiecare data.

Salata de hrisca de mai jos e este extrem de satioasa si plina de vitamine si fibre alimentare. Daca nu mananci carne, ea poate sa fie o masa completa datorita proteinelor de buna calitate. Hrisca in combinatie cu fasolea cuprind impreuna toti aminoacizii esentiali necesari corpului uman. Daca mananci carne, o poti servi ca si garnitura, ideal langa un peste la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 cana de 250 ml de hrisca (se gaseste la plafar sau in supermarket)
  • 1 conserva de fasole rosie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • o rosie mare sau 5 rosii cherry
  • 1 castravete (jumatate de castravete Fabio)
  • 1 ardei gras
  • o ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust

Preparare :

  1. Se pune hrisca la inmuiat intr-un bol cu 4-5 cani de apa si se lasa 2-3 ore (sau de seara pana dimineata).
  2. Dupa ce hrisca e hidratata, se scurge de apa si se amesteca cu legumele taiate marunt, cu zeama de lamaie si cu fasolea din conserva (scursa de zeama si spalata in prealabil).
  3. Se serveste ca atare sau ca si garnitura langa carne/peste si se pastreaza foarte bine la frigider cateva zile.