Alegerea nr 1 pentru mine la micul dejun este un bol cu terci de ovaz. Clatitele sunt pentru weekend, sandwich-ul cu humus este pentru diminetile infometate, iar smoothie-ul verde pentru zilele in care sunt pe fuga. Terciul dureaza cu totul 10 minute pentru a-l pregati si este ideal pentru o masa satioasa, plina de vitamine si fibre alimentare. E un inlocuitor excelent pentru cerealele pline de zahar pe care le mananca cei mici la micul dejun si laptele de vaca, la care tot mai multi oameni sunt intoleranti, pentru ca se digera foarte greu.
Daca nu ai incercat pana acum lapte vegetal, e o ocazie foarte buna sa faci un terci de ovaz. In aceasta reteta nu vei simti o mare diferenta la gust intre el si laptele de vaca. Se gasesc acum tot mai multe variante in comert, in functie de gusturi si de buget. Eu prefer sa alternez intre lapte de orez, migdale si ovaz. Uneori prefer soia, alteori pe cel de cocos, care parca e putin mai dulce. Oricum, avem de unde alege 🙂 Iar cu fructele, recunosc ca fructele de padure sunt preferatele mele, chiar daca nu sunt in sezon. Sunt, fara nici un dubiu cele mai sanatoase fructe, au multi antioxidanti si indice glicemic mic si recomand sa le introducem cat putem mai des in alimentatia noastra.
Pudra de roscove poate inlocui cu succes mixurile de cacao din comert, indulcite cu foarte mult zahar, cu care copiii sunt obisnuiti la micul dejun sau in deserturi.