In cautarile mele de paine si produse fara gluten, acum vreo 2 ani am descoperit produsele Mama Pan la un targ din Bucuresti. De atunci, am devenit consumator fidel, mai ales ca au o gama variata de produse:
Brutaria MamaPan este o brutarie altfel si a luat nastere din dorinta de a sustine mame aflate in situatii dificile de viata, oferindu-le un loc de munca. Au pornit in acest proiect ambitios de economie sociala, in primul rand din nevoia de a oferi suport pentru mamele singure din comunitate. Apoi, au vrut sa creeze un produs natural, viu, ca pe vremuri si sa dezvolte o afacere sustenabila. Impreuna cu mamele brutarese, au creat produse sanatoase pe care le pot oferi in mod responsabil comunitatii. Produsele MamaPan sunt facute cu maia naturala, fara drojdie, fara aditivi, conservanti, arome artificiale sau potentiatori de gust. Astfel, ele sunt facute cu multa grija fata de clientii lor, care doresc sa manance sanatos si sigur, urmeaza diferite diete sau au intolerante alimentare.
La fostul loc de munca, obisnuiam sa facem o comanda saptamanala, fiecare cu produsele preferate si erau livrate la birou fara prea mult efort. O idee foarte buna si atunci cand vrei o gustare mai sanatoasa decat rontaielile de la tonomatul din firma 🙂
Datorita afectiunii autoimune cu care ma confrunt, incerc sa evit pe cat posibil glutenul. Iar produsele fara gluten din comert sunt pline de ingrediente dubioase, asa ca incerc mereu sa caut variante cat mai naturale. La fel recomand si celor cu intoleranta la gluten si mai ales celor cu boala celaica, singura afectiune autoimuna la care se cunoaste exact cauza, si anume consumul de gluten.
In afara de produsele naturale si delicioase pe care le fac cei de la MamaPan, ei organizeaza si diferite evenimente, cum ar fi “Ziua portilor deschise”. Ii poti urmari aici si poti participa la ateliere de facut paine, organizate mai ales pentru copiii. Acolo, cei mici pot vedea cum se face painea si pot degusta bunataturi. Iar cei mari, pot afla noi variante sanatoase pentru pachetelul de scoala. Frumos, nu?