Icre de fasole

Icre de fasole

In perioadele de post dar nu numai, leguminoasele sunt o varianta excelenta de proteine. In afara de ciorbe si iahnii, poti folosi fasolea sub forma de icre de fasole sau fasole batuta in sandwich-uri, gustari sau aperitive. Se gasesc peste tot: in supermarket-uri la caserole, in meniurile restaurantelor la gustari, dar se pot face usor si acasa.

Ideal este sa folosim fasole uscata pe care o lasam la inmuiat peste noapte iar apoi o fierbem. Dar pentru ca idealul si programul incarcat din ziua de azi se intalnesc destul de rar, poti folosi si fasole la conserva. Chiar si asa, varianta facuta de tine in casa nu va contine conservanti, glutamat si alte nebunii pe care nici nu stim sa le citim pe etichetele nutritionale.

Eu prefer varianta de icre de fasole cu usturoi, nu cu ceapa calita si folosesc tahini in loc de ulei. Pasta de susan contine uleiuri de buna calitate si in plus, o doza de proteine si calciu. Tu poti folosi ce preferi. Poti inlocui cu ulei de masline daca asta ai la indemana. Iar dupa cele 5-10 minute de preparare, te poti lauda ca ai si gatit 🙂

Nota:

Pentru preparare este nevoie de un robot de bucatarie

Ingrediente:

  • o conserva de fasole alba
  • 1 lingura de tahini (pasta de susan) – se poate inlocui cu ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • putina apa – jumatate de cescuta sau mai putin in functie de consistenta dorita

Preparare:

  1. Se scurge fasolea din conserva si se spala bine sub jetul de apa rece.
  2. Se pune fasolea si restul ingredientelor in robot, iar apa se adauga cate putin, in functie de cat de groasa sau zemoasa se doreste consistenta. Eu o fac mai groasa cand vreau sa o folosesc la sandwich-uri sau mai zemoasa cand o folosesc ca si dressing peste salate sau Buddha Bowls.