Toata vara trecuta, cand am stat cu familia, am facut humusul cu rosii uscate. Nu conta ca e zi de post sau nu, ca e doar pentru noi, fetele, care mancam mai sanatos sau ca il facem si pentru baieti. L-am facut si cu naut, si cu fasole, chiar fasole buna de tara (nu din conserva) si a iesit extraordinar de fiecare data. Am inceput cu rosii uscate la borcan, insa nu am mai gasit, iar acum folosesc la punga, ambalate si le inmoi in prealabil in apa fierbinte. Oricum ar fi, acest humus cu rosii uscate si boia afumata ramane in prezent preferatul meu!
Bineinteles, se mananca bine pe felii de paine cu multe legume la micul dejun, insa merge bine in sandwich-uri, buddha bowls si mai ales ca gustare la petreceri. Ca de obicei, reteta e fara ulei, avand grasimi sanatoase din pasta de tahini. Trebuie sa il incerci!
Note:
Daca rosiile nu au fost foarte bine inmuiate, se poate sa ramana bucatele mici nemixate si humusul nu o sa fie ca o pasta fina. Nu-i bai, e la fel de gustos 🙂
Poti gasi conserve si multe alte produse si la hipermarketurile care livreaza acasa si de unde poti cumpara online. De exemplu https://carrefour.ro/catalogsearch/result/?q=conserva+naut