Nu stiu cum e la “Alcoolici anonimi”, insa as putea declara cu mana pe inima: Eu sunt Irina si sunt dependenta de humus! 🙂 Mi se pare atat de versatil si de usor de inclus in alimentatia zilnica, incat rareori se intampla sa nu am humus in frigider. Cand sunt ocupata si nu am timp sa il fac in casa, cumpar si din comert. Dar, la cate ingrediente ciudate contine eticheta nutritionala si la cat de gustos si sanatos iese in casa, e si pacat! Am incercat nenumarate variante de humus simplu, humus cu rosii uscate, humus cu avocado, cu sfecla rosie sau chiar…. humus cu busuioc si turmeric!
Toate retetele mele de humus sunt fara ulei, folosesc doar pasta de tahini si adaug de apa pentru consistenta perfecta. Asa, scap si de grasimi in exces. Ma joc cu aromele si daca fac pentru intreaga familie sunt mai rezervata la condimente. Insa cand il fac pentru mine personal, adaug mereu turmeric! Turmericul (Curcuma longa) este o planta radacinoasa de origine asiatica cu proprietati puternic antioxidante, folosit ca antiinflamator natural! Sunt nenumeroase studii facute pentru diferite afectiuni, care au dovedit eficacitatea turmericului. Deci, ar fi ideal sa ne obisnuim sa in includem la gatit. Eu il pun in mancaruri cu sos, de genul celor cu linte, uneori adaug in smoothie-uri, iar acum, chiar si in reteta de humus cu busuioc 🙂
Nota: Pentru preparare este nevoie de un robot de bucatarie/chopper
Daca obsinuiesti sa faci cumparaturi online si cauti o varietate mare de cereale sau paste integrale, condimente de tot felul, fainuri, seminte, dar si dulciuri si snacks-uri sanatoase, poti comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘irinapopescu’ si primesti 15% reducere de fiecare data!