Clatitele sunt o varianta excelenta de mic dejun pentru weekend si totodata, tin loc si de desert. Mi-au placut de mic copil clatitele noastre, dar intre timp le-am descoperit pe cele mai groase si mai mici, in stil american si recunosc ca imi plac mai mult. Si pentru ca stilul meu sunt retetele cat mai simple, am pornit reteta pentru clatite vegane de la cele 3 ingrediente de baza. Si anume, banana, fulgi de ovaz si lapte vegetal (pe care l-am inlocuit odata chiar si cu apa minerala). Consistenta e grosuta si usor lipicioasa, deci este nevoie de o tigaie buna sau daca nu, de putin ulei ca sa se intinda bine. Fulgii de ovaz se umfla relativ repede, asa ca pana la ultima clatita s-ar putea sa trebuiasca sa mai adaugi putin lichid in compozitite 🙂
Rolul bananei in aluat e important pentru ca ea indulceste clatitele si nu vei fi tentat sa mai pui dulceata deasupra. Iar daca totusi iti plac mai dulci, o lingura- doua de sirop sau dulceata va fi suficient. Pe langa asta, fructele de padure merg perfect la decorare si sunt pline de antioxidanti! Sunt cele mai bune fructe datorita indicelui glicemic foarte mic! Eu le introduc in toate meniurile alimentare ale oamenilor cu care lucrez. Dar, bineinteles, iti poti folosi linistit imaginatia si fructele pe care le ai la indemana in caz ca vrei sa experimentezi. Vei vedea ca poti savura si clatite vegane, fara oua si lapte, cu un plus de fibre alimentare, de care corpul tau sigur se va bucura!